Відбулася зустріч з жителями району, що хворіють цукровим діабетом

6 років ago admin 0
alt2 липня, голова Іршавської райдержадміністрації Олександр Горін та начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Сергій Караслай зустрілися з жителями району, які хворіють на цукровий діабет.

Причина візиту громадян, полягає у відсутності інсуліну для хворих. У 2017 році Уряд запровадив електронний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії. Відпуск препаратів інсуліну здійснюється аптеками, відповідно до укладених договорів. Закупівля препаратів інсуліну здійснюється за кошти центрального та місцевого бюджетів. Централізоване фінансування (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам) покриває річну потребу у препаратах інсуліну, лише на 40-50%, решту коштів доводиться виділяєти з місцевих бюджетів.
 У Іршавському районі налічується 486 громадян, які страждають цим недугом. У перших числах кожного місяця жителі району повинні у аптеках отримати медикаменти, але через кризову недостачу коштів з 486 громадян отримало лише 82 . Олександр Горін, ознайомившись з станом справ одразу втрутився в ситуацію, адже «на карті» стоїть найцінніше – життя людини. У зв’язку з тим, що з державного бюджету було виділено лише 1 700 000 грн.,з необхідних 3 500 000 грн. для покриття річної інсулінотерапії для діабетиків з районного бюджету планується виділити близько 150 000 грн. , які невідкладно будуть перераховані на рахунок аптек, що здійснюють забезпечення інсуліном. Протягом години, жителі району вже мали можливість отримати необхідні медикаменти у аптеці. За підсумками зустрічі громадяни подякували керівнику району за надану допомогу, і зазначили, що дане питаннядля них дуже важливе. Надалі питання залишатиметься на особистому контролі керівництва району.




alt