Відбувся другий загальнонаціональний форум “Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці”

6 років ago admin 0


26 червня 2018 року  у м. Києві відбувся Другий щорічний загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

Регіональний форум здійснювався за допомогою онлайн-трансляції в м.Ужгород, вул. Загорська,30 на базі Закарпатського окружного адміністративного суду.

Форум організовано за підтримки:  Українсько – канадського Проекту підтримки судової реформи, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації України, Центру демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.  Генеральні інформаційні партнери форуму: Юридична газета, Агенство «Інтерфакс – Україна».   

В даному заході взяли участь: суддя-спікер Мукачівського міськрайонного суду – Заболотний А.М., та прес-секретар – Малицька М.І.

Основними питаннями для обговорення були:

  • Суди і ЗМІ. Розширення можливостей співпраці : чого потребують суди від медіа?

  • Розширення можливостей співпраці : чого потребують ЗМІ від судів?

  • Розширення можливостей співпраці : канадський досвід взаємодії судів зі ЗМІ на прикладі провінції Нова Шотландії (Канада).

 

Метою проведеного форуму стало сприяння створенню необхідних умов для забезпечення належного доступу громадськості до судової влади, пошук шляхів розбудови партнерських стосунків та професійної співпраці, підвищення та підтримки високого рівня довіри громадськості до судової влади в цілому.

Наразі питання ефективної співпраці судів та журналістів є досить актуальним. Довіра до судів в Україні неможлива без забезпечення повноцінної відкритості судової системи. Кожна людина має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав,свобод і законних інтересів.

 

 

                                                                                                                                                                           Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду