На Хустщині перевірили стан дотримання вимог охорони праці у дитячому таборі «Шаяни»

6 років ago admin 0

Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Шаяни», що в  селі Ракош Хустського району, має рекреаційний статус, оскільки територія, на якій він розміщений, входить до курортної зони. Тому сюди їдуть діти не лише із Закарпатської області, а й з інших регіонів України. Ще до початку літнього сезону керівництво та працівники закладу приготували приміщення, місця розваг і відпочинку до прийому відвідувачів. Та як відомо, дитячі табори і санаторії – це об’єкти з масовим перебуванням людей, тож потребують особливої уваги й контролю з боку наглядових органів.

Нещодавно тут проходила планова перевірка Управління Держпраці у Закарпатській області, яку провів головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Юрій Попович.

Як стверджує посадовець, перевірка засвідчила непоганий рівень роботи служби охорони праці, яка діє  у дитячому таборі «Шаяни». Тут  розроблені інструкції з охорони праці та посадові інструкції, положення про порядок проведення навчання з питань охорони праці та положення про службу охорони праці. У той же час не всі працівники пройшли інструктажі з питань охорони праці та стосовно надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків.  Крім цього, інструкції з ОП вивішені не на кожному робочому місці. Але загалом територія закладу, санітарно-побутові приміщення, спортивні майданчики та споруди знаходяться у належному стані.

За підсумками перевірки, фахівець управління Держпраці склав припис щодо обов’язкового усунення до кінця цього місяця виявлених порушень.