Комах-шкідників на Закарпатті заманюють в спеціальні пастки

6 років ago admin 0
У 5 лісництвах ДП “Рахівське ЛДГ”: Білотисянське, Щаульське, Устєріцьке, Говерлянське, Богданське, лісівники встановили 100 феромонних пасток ІВL – 3 феромонних диспенсера IPSODOR, польського виробництва. Їх застосовують для своєчасного виявлення і моніторингу небезпечних шкідників. Особлива увага була приділена смерековим насадженням, пошкодженим короїдом-друкарем, який в останні роки активізувався на Закарпатті.
Як розповідають працівники державної лісової охорони, феромонні пастки знаходитимуться у лісових масивах у період масового льоту з кінця квітня по червень. Після закінчення терміну пастки з спійманими жуками будуть знищені.
Короїд-друкар мешкає на здорових і повалених деревах (повалених вітровалами та буреломами), в товщі дерев’яних колод, іноді пнів. При цьому беруть участь у розвідці та пошуку відповідного житла тільки чоловічі особини. У спекотне літо можуть вивестися послідовно три покоління, які завдадуть шкоди насадженню. Здорове дерево гине через 2-3 роки. Намагаючись захиститися, воно випускає в порожнині смолу і соки, але не витримує постійних вторгнень.
У разі виявлення осередків комах-шкідників лісу будуть проводитися санітарні заходи та підготовка рекомендацій щодо оздоровлення насаджень, складання прогнозу розвитку популяцій шкідників лісу на 2019 рік.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

У 5 лісництвах ДП “Рахівське ЛДГ”: Білотисянське, Щаульське, Устєріцьке, Говерлянське, Богданське, лісівники встановили 100 феромонних пасток ІВL – 3 феромонних диспенсера IPSODOR, польського виробництва. Їх застосовують […]