В Ужгороді пройшла конференція «Україна – ЄС: коли зникають кордони»

6 років ago admin 0

В Ужгороді сьогодні проходить конференція «Україна – ЄС: коли зникають кордони», організована проектами ЄС «Просування реформ в регіони» та «Діалог зі сприяння торгівлі», які впроваджує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Відкрила захід віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, участь у конференції також брали заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, Почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар, голова правління ГО “Інститут політичних досліджень та політичних консультацій” Ігор Бураковський, інші поважні гості.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, зокрема, що більшість українців підтримує євроінтеграцію, а розуміння суті змін на місцевому рівні забезпечує зростання підтримки цих змін. На думку віце-прем’єра, активна комунікація допомагає зрозуміти, які саме реформи відбуваються у країні, впливає на ставлення людей до цих змін.

У ході конференції піднімали питання відносин України з країнами-сусідами, тенденції на ринку робочої сили Закарпаття, вплив міграції, безвізовий режим тощо.

1 of 13