Вітаємо колег з ІршавщиниІршавське відділення поліції16 год · Іршавські ветерани відзначали День дільничного інспектора (ФОТО)

6 років ago admin 0

18 червня 2018 року служба дільничних відзначала 95 річчя. З нагоди цієї знаменної дати зібрались 25 колишніх дільничних, які у свій час обслуговували населені пункти Іршавського району.

Свято розпочав привітальними словами голова ради ветеранів Михайло Станинець, який весь період служби у органах внутрішніх справ працював дільничним інспектором. Далі слово тримав підполковник Юрій Марущинець, він згадав багатьох дільничних, які колись працювали у селі Великий Раковець.

Привітати зі святом колишніх дільничних завітали діючі працівники служби дільничних майор Василь Волошиновський та майор Василь Половка, які розповіли про роботу сьогоднішніх дільничних офіцерів поліції.

Серед ветеранів служби дільничних такі, як; Іван Ваколя, Іван Францух, Василь Микита, Федір Петер, Василь Семедій, Ярослав Тодавчич поділились з присутніми своїми спогадами про роботу дільничних. Кожний дільничний працював для громади, їх навіть зараз добре пам’ятають у селах, де вони працювали. Дільничний на селі відслідковував не тільки правопорядок, але й надавав при необхідності людям допомогу, при стихійних лихах чи зборі урожаю. Покоління старших людей з більшістю питань звертались з початку до дільничного, а вже далі йшли до керівників установ.

Василь Самбур, Олександр Мигалега, Михайло Садварій, Михайло Антолик, Федір Лендел, Іван Попович, Федір Бряник, Іван Магурський, Василь Габурай, Борис Ломага та Іван Кляп за кожним із них була закріплена дільниця обслуговування. Навіть через кілька років ці дільничні розповідають неймовірні історії із життя сільської глибинки. В ті часи вони не маючи автотранспорта та сучасної техніки вираховували та затримували особливо небезпечних злочинців. Тодішні дільничні по кілька діб знаходитись у селі, при цьому ночували десь у приміщенні сільської ради чи будинку культури, щоб розкрити злочин і покарати справжніх злочинців. Дільничний користувався великим авторитетом у сільської громади.

На завершення зустрічі присвяченої 95-річниці служби дільничних заступник голови ради ветеранів Іршавського району Василь Микита зазначив, що працю сьогоднішніх дільничних часто не помічають, але ми знаємо, що вона надважлива. Висловив особливу подяку ветеранам служби, здобутками якими по сьогоднішній день можна пишатись.

Віта Горзов

Іршавське відділення поліції

Показати більше…