Робоча поїздка в село Лисичево

6 років ago admin 0
    alt18 червня 2018 року голова районної державної адміністрації Олександр Горін та керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк здійснили робочу поїздку в село Лисичово. Саме тут проводяться роботи з берегоукріплення річки після чого, одразу розпочинається ремонт дороги Кушниця-Лисичово. Також на завершальному етапі підготовчі роботи на музеї-кузня Гамора. Доречі кузня зазнала майже капітального ремонту, після паводку вона повністю зупинила роботу.

   За сприяння начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги,  директора ДП Довжанського ЛМГ  Василя Леднея, голови районної організації спілки ковалів Іршавщини Віктора Петровція проведено капітальний ремонт водозабору, очищено кювет для подачі води, відремонтовано колесо, яке приводить у рух молот, здійснено капітальний ремонт будівлі кузні, побудовано нову сцену, проведено в належний стан прилеглу територію. 

   Крім того, оформлено кімнату-музей Гамора, урочисте відкриття якої відбудеться на самому фестивалі, 23 червня.

   Вся робота здійснена власними силами працівників кузні, вагомий внесок у наданні матеріалів та величезний обсяг робіт зробили працівники ДП «Довжанське лісомисливське господарство». Частину роботи по відновленню водопостачання проводив начальник Іршавської дільниці Берегівського МУВГ Петро Скраль.

   Варто зазначити, що такий ремонт не проводили вже більше півстоліття. Під час відновлюваних робіт збережено автентичність кузні.

    Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати і прийняти участь у фестивалі ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2018», який відбудеться 23-24 червня 2018 року. Ми чекаємо на Вас!




 alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt