До уваги керівників та учасників Товариств з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю!

6 років ago admin 0

Із 17 червня 2018 року набирає чинності Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (далі-Закон) від 06.02.2018 №2275-VIII, крім частини 2 статті 23 цього Закону, яка набирає чинності через один рік з дня набрання чинності цим Законом.

Очікується, що новий Закон значно покращить бізнес-клімат, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій, створить передумови для створення нових та розвитку існуючих підприємств, збільшить надійність захисту прав власності та забезпечить учасників ефективними механізмами запобігання та вирішення корпоративних конфліктів.

Протягом року з дня набрання чинності цим Законом положення статуту товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, що не відповідають цьому Закону, є чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності цим Законом.

Товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін до статуту товариства у зв’язку з приведенням його у відповідність із цим Законом протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом.

Разом з тим повідомляємо, що державна реєстрація проводиться незалежно від місця знаходження юридичної в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя, крім державної реєстрації на підставі документів, поданих в електронній формі, що проводиться незалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах України (https://online.minjust.gov.ua/).

Державні реєстратори виконавчого комітету Ужгородської міської ради нададуть кваліфіковані рекомендації та консультації щодо приведення установчих документів у відповідність до вимог Закону за адресою: м.Ужгород, пл.Поштова, 3, 1 поверх центру надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради.