Завершення Всеукраїнського семінару щодо вивчення української як другої мови

6 років ago admin 0

sem 1

8 червня на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти продовжив роботу семінар щодо пілотування проекту програми навчання української як державної (другої) мови, який проходить за підтримки МОН України, у співпраці із Міністерством освіти Альберти, Канада.

Олена Гарцула, науково-педагогічний працівник Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, представила наявні матеріали для проведення пілотування, ознайомила із формами щомісячного оцінювання проекту.

Учасники заходу працювали в групах над створенням навчальних матеріалів для компоненту „Глобальне громадянство” програми в 1 – 4 класах, презентували їх.

Олена Євгенівна наголосила, що справжній учитель – це той, до якого учні йдуть на урок із задоволенням, отримуючи не лише знання, але й розуміння, підтримку, любов. Педагог повинен формувати нові освітні тренди, застосовувати новітні технології, активно впроваджувати їх у свою систему навчання, будувати комфортне середовище для дітей, розкривати їхню багатогранність.

Подякувала Олена Євгеніївна всім учасникам за ефективну роботу і побажала педагогічної гармонії в роботі.

Семінар завершився. Учасники підбили підсумки і виробили низку рекомендацій.

sem 2

sem 3

sem 4

sem 5