Делегація Ужгородщини взяла участь у відзначенні 20 річчя з дня заснування Ярославського повіту

6 років ago admin 0
Цими днями, на запрошення старости Ярославського повіту (Польща) Тадеуша Крзана, делегація Ужгородщини на чолі з головою районної ради Русланом Чорнаком побувала в м.Ярослав. Учасниками делегації були також керуючий справами виконавчого апарату районної ради Юрій Фрінцко та радник голови ради Віктор Шелельо.
В перший день перебування в Польщі учасники делегації долучилися до святкових заходів з нагоди 20-ти річчя заснування Ярославського повіту: прийняли участь в урочистому засіданні сесії та святкових заходах на центральній площі міста. Вітаючи побратимів зі святом, керівник Ужгородщини Руслан Чорнак сказав: «На сьогодні Польща залишається одним із головних стратегічних партнерів України на європейському континенті. Транскордонне співробітництво є важливим чинником розвитку добросусідських відносин між державами, а також інструментом для досягнення позитивного взаєморозуміння між народами. Україна та Польща є сусідами, мають спільну історію народів, подібні інтереси та стратегічні цілі. На сучасному етапі у цьому вимірі створено сприятливі передумови для подальшого зближення двох країн. Доказом того є і партнерство Ужгородського району з Ярославським повітом. Радий співпраці з вами. Бажаю процвітання вашій громаді, розвитку та всього найкращого у здійсненні намічених планів». Стосовно самого святкування, була захоплююча концертна програма, театралізовано минуле міста, виступи художніх колективів, тощо.
Наступного дня візиту представники Ужгородського району разом з главою Підкарпатського воєводства побували на виставці сільськогосподарської техніки.
В ході дружнього візиту сторони обмінялися думками стосовно подальших планів співробітництва.
Насамкінець, очільник району подякував польській стороні за запрошення, висловив сподівання, що й надалі дружба між Ярославським повітом та Ужгородським районом залишатиметься продуктивною та взаємовигідною. На знак вдячності та з нагоди свята делегація Ужгородського району подарувала старості Ярославського повіту картину.