Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за травень

6 років ago admin 0

5 червня  закарпатські рятувальники, під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області полковника служби цивільного захисту Романа Гудака, провели нараду за підсумками роботи впродовж травня та намітили пріоритетні напрямки подальшої діяльності. Виїзне засідання, за участі начальників структурних підрозділів області та керівного складу Управління, проходило на базі Воловецького районного відділу.

За звітний період на території області надзвичайних ситуацій не зареєстровано. Проте виникло 40 надзвичайних подій. Серед них: 13 випадків виявлення ВНП, утоплення та  ліквідація наслідків ДТП – по шість випадків відповідно, підтоплення(2) та зсув грунту (2), також двічі рятувальники демеркуризовували приміщення від парів ртуті та інші.

Щодо пожеж, то з початку року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, їх кількість зменшилася з 929 випадків (2017р.) до 770 (2018). Також вогняна стихія призвела до загибелі 24 людей, ще 10 осіб травмувалися.

Так,  із загальної кількості пожеж, а їх упродовж травня було 135, більшість (64) виникло в природних екосистемах краю. Ще 40 разів вогнеборці працювали на ліквідації загорання в житловому секторі.

Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС в області Роман Гудак зупинився на основних пріоритетних завданнях у подальшій роботі. Зокрема: здійснення комплексу заходів спрямованих, передусім, на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі та травмування на них людей. Ключовим питанням для служби залишається оперативне реагування на надзвичайні ситуації та події. Увага присутніх акцентувалася на протидії пожежам у природних екосистемах та недопущення пожеж в лісових масивах; профілактиці безпеки громадян на водних об’єктах області, при виявленні вибухонебезпечних предметів; комплекс організаційно-профілактичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки місць відпочинку та оздоровлення дітей.

Рисунок1.jpg Рисунок2.jpg

 

Рисунок3.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області