Депутати облради розглянуть нові правила користування малими суднами

6 років ago admin 0

До порядку денного 11 сесії облради рекомендовано  проект рішення «Про Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах  Закарпатської області», поданий департаментом інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних  доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА, який очолює Едуард Маляр.

За твердженням автора документу, підставою розроблення Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Закарпатської області є необхідність перегляду рішення обласної ради від 12 березня 2008 року № 492 „Про Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Закарпатської області”, що зумовлено внесенням змін у нормативно-правові  акти, якими здійснено суттєве упорядкування організації безпечної експлуатації баз для стоянки маломірних (малих) суден та використання їх на водних об’єктах.

Метою затвердження цих Правил є регламентування безпеки судноплавства, охорони довкілля та людського життя на воді і встановлення порядку користування малими суднами та базами для їх стоянки на річках, озерах, водосховищах, ставках та інших поверхневих об’єктах області згідно з вимогами чинного законодавства.

Предметом регулювання є діяльність підприємств, організацій, установ, товариств, незалежно від форм власності та належності до міністерств і відомств, громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства з використання маломірних суден на річках, озерах, водосховищах, ставках та інших поверхневих водних об’єктах області.

Пропонований проект Правил відповідає вимогам чинного  законодавства та нормативно-правовим актам у сфері безпеки на водному транспорті, дія яких поширюється на всю територію України.

Соціально-економічними наслідками прийняття цього рішення стане забезпечення правопорядку, охорони життя людей на воді, охорони поверхневих вод.

                      Прес-служба облради