"Немає кращого, як в цьому світі жити" – переконає новою книгою Марія Купарь

6 років ago admin 0

30.0530 травня у вітальні Закарпатської організації Національної спілки письменників України відбудеться презентація книги “Немає кращого, як в цьому світі жити” Марії Купарь і виставка творчих робіт майстрині.

Марія Купарь – художник-модельєр, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України – системно й цілеспрямовано вже десятиліття працює над збереженням народної культури Закарпаття. Автор кількох методичних посібників із традиційної вишивки краю, вивчає народне мистецтво й активно його популяризує. Її творчість характеризує сучасний підхід до народного мистецтва краю, безмежний потенціал, що проявляються у її роботах.

У 2013 році вона дебютувала збіркою “Вогник вічної любові”. Наступного року вийшло у світ “Відродження” – друге видання поетичних творів, написаних протягом 2014 року, про відродження української культури, українського національно-визвольного руху, прагнення народу до волі, незалежності. А також статті про народний одяг та вишивку Закарпаття, фотографії авторських творів майстрині – ескізи, сценічні костюми, сорочки, прикраси з бісеру, писанки, розпис на склі, витинанки.