Про затвердження Порядку обговорення і внесення на розгляд облради обласних (бюджетних) цільових програм, моніторингу та звітності щодо їх виконання

6 років ago admin 0

Такий проект рішення, що  розроблений департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, який очолює депутат облради Денис Ман, обласні обранці  обговорять, готуючись до 11 сесії.

Як зазначається в пояснювальній записці,  цей проект рішення підготовлений з метою вдосконалення процедури обговорення обласних (бюджетних) цільових програм  з наступним  внесенням їх на затвердження обласної ради, а також забезпечення дієвого контролю за ходом їх виконання, відповідно до вимог чинного законодавства.

Проектом рішення затверджується Порядок обговорення і внесення на розгляд облради обласних (бюджетних) цільових програм, моніторингу та звітності щодо їх виконання.

На переконання  автора цього проекту, здійснення щороку асигнувань в обласному бюджеті для реалізації заходів, передбачених затвердженими обласною радою обласними (бюджетними) цільовими програмами потребує впорядкованого та ефективного використання бюджетних коштів для  реалізації заходів за принципами доцільності та економії публічних коштів.

Прийняття даного рішення дасть можливість підвищити ефективність використання коштів обласного бюджету шляхом оптимізації обласних цільових програм та ефективної реалізації заходів, передбачених ними;

вирішення проблеми на рівні області, розв’язання якої потребує залучення бюджетних кошів, координації спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій; віднайти в обласному бюджеті реальні можливості ресурсного забезпечення виконання заходів програм і відповідність мети програм пріоритетним напрямам розвитку області.

Результатом прийняття цього рішення буде підвищення ефективності використання коштів обласного бюджету, а саме коштів, використання яких передбачається при здійсненні реалізації заходів обласних (бюджетних) цільових програм, розроблених та спрямованих на вирішення актуальних проблем на рівні області у відповідних сферах. Крім того, зазначеним проектом рішення передбачається підвищення рівня контролю за виконанням обласних програм.

Прес-служба облради