З початку року закарпатці у розвиток війська вклали майже 80 мільйонів гривень

6 років ago admin 0

У січні-квітні 2018 року від платників Закарпатської області надійшло до бюджету 79,5 млн грн військового збору. Порівняно з чотирма місяцями минулого року, цьогоріч збору на реформування української армії сплачено на 15,5 млн грн більше.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету в тому числі є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Фахівці органів ДФС Закарпаття зазначають, що усі категорії бізнесу активно підтримують українську армію, прозоро і системно сплачуючи цей «патріотичний податок». Як результат, за час, коли почав нараховуватись військовий збір в Україні (з серпня 2014 року), платники податків краю поповнили державний бюджет відрахуваннями на потреби армії у розмірі майже 638,3 млн гривень.

В органах ДФС області переконані, що щомісячне відрахування військового збору від отриманого доходу на фінансування оборонної сфери країни засвідчує щире прагнення мешканців Закарпаття мати сучасне військо, яке гарантуватиме мир.

ДФС у Закарпатській області