Мирослава Копинець представить на головній концертній сцені краю програму "Овіяна легендами"

6 років ago admin 0

20 0520 травня в залі обласної філармонії відбудеться сольний концерт закарпатської етно-співачки Мирослави Копинець “Овіяна легендами”.

У програмі – старовинні закарпатські пісні та балади у супроводі таких давніх інструментів, як окарина, дримба, ріг тура, а також скрипки і цимбалів. Виконає співачка й свої відомі хіти в музичних обробках Олександра Соліча. Цей відомий композитор і виконавець (виходець із Закарпаття, учасник гурту “Моральний кодекс”) написав для Мирослави 19 оригінальних аранжувань закарпатських народних пісень. Серед інших звучатимуть і твори на музику Антона Дегтярьова.

В концерті також візьме участь Заслужений академічний Закарпатський народний хор, у репертуарі якого є традиційні закарпатські танці “Бубнарський” і “Раковецький кручений”, записані у селі Великий Раковець Іршавського району – батьківщині Мирославиних предків. До слова, родина Копинців дивовижно багата на таланти. Зокрема, Павло Михайлович Копинець, вуйко співачки, свого часу викладав у Мукачівському педагогічному училищі, був відомим математиком і композитором. На слова поета М.Єрмакова він створив ліричну пісню “Над рікою Ужем” (для дівочого чотириголосного хору з супроводом), яка набула популярності, стала шлягером. Мирославі спало на думку повернути цей твір на велику сцену.