Фестиваль громадського активізму відбувся в Ужгороді у парку “Кірпічка”

6 років ago admin 0

Багато ужгородців прийшли на організований громадськими організаціями захід у парку Перемоги. Дискусії та воркшопи, опитування, різні ігри та майстер-класи – сьогодні на Кірпічці було чим зайнятися як дорослим, так і дітям.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступники Ігор Фартушок, Олександр Білак, Василь Гомонай спілкувалися з містянами, відповідали на запитання.

“Ми зробили вже три кроки, щоб цей парк залишився зеленою зоною. Перший – не продовжили оренду, другий – рішенням сесії повернули цю землю у власність громади, третій – працюємо над проектом розвитку цієї території, бо я переконаний, що тут повинна бути зелена зона”, – сказав Богдан Андріїв та закликав долучатися пропозиціями до роботи над проектом. Також повідомив, що проситиме депутатів підтримати його і виділити на проект 500 тисяч гривень із міського бюджету.

Депутат міської ради Микола Сюсько модерував дискусії, зокрема і з шведом Томом Нільсеном: про розвиток парку Перемоги, загалом міста. Долучилися також депутати Станіслав Пономарьов, Олеся Афанасьєва, Мирослав Горват, Олександр Ігнат, Віктор Щадей, керівник проекту «Сокоти свій Варош», голова Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Митровцій, декан біологічного факультету УжНУ Ярослава Гасинець, кандидат біологічних наук, президент РМЕО «Екосфера» Оксана Станкевич-Волосянчук та ще багато активних ужгородців.

Під час фестивалю пройшов забіг за розвиток міських парків U-Run, ГО “Екосфера” провела, зокрема, майстер-клас для діток “Використаним речам – друге життя”, представниця Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста вчила, як надавати першу медичну допомогу.

За словами одного з організаторів свята, регіонального координатора Інституту “Республіка” Миколи Яцкова, зварили три казани бограчу від трьох шефів: команди міського голови, депутатської ватаги та активної громадськості, якими частували всіх охочих Про демократичний розвиток міста дебатували з Богданом Андріївим за дегустацією піци. А на завершення фесту опрацьовували мікропроекти, які, вважає Микола, варто впровадити в Ужгороді у партнерстві з виконавчими органами міської ради.

Начальник управління економіки та стратегічного планування Ольга Травіна зазначила, що сьогодні провели анкетування, щоб дізнатися думку ужгородців про місто, ризики, з якими Ужгород може стикнутися в своєму розвитку, на чому акцентувати увагу. Усі відповіді врахують у розробці стратегії міста «Ужгород 2030».

“Як на мене, особливо важливим є почути думку дітей – якою саме вони хотіли б бачити цю зону відпочинку. Проведемо в ЗОШ №12 та 15 конкурс малюнку «Я так бачу Кірпічку». Сформуємо з представників виконавчих органів, депутатського корпусу та активної частини громади робочу групу, яка і узагальнить пропозиції містян щодо розбудови території навколо озера. «Кірпічка» має бути такою, якою бачать її ужгородці. Окреме велике спасибі організаторам чудового фесту – ви молодці!”, – підсумував міський голова Богдан Андріїв.

1 of 66

????????????????????????????????????