12.05.2018 р.відбудеться 1-й семінар з циклу «Віденська школа психотерапії в Україні» «Екзистенційний аналіз та його терапія: введення в метод»

6 років ago admin 0

Українська спілка психотерапевтів

Секція екзистенційного аналізу та логотерапії

Закарпатська філія Української спілки психотерапевтів

Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти

1-й семінар з циклу «Віденська школа психотерапії в Україні»

«Екзистенційний аналіз та йоготерапія: введення в метод»

Дата проведення: 12.05.2018

Організатори та ведучі:

Вікторія Забор(м. Львів) – психіатр, психотерапевт (в екзистенційно-аналітичному та психоаналітичному напрямах), асистент кафедри психіатрії та психотерапії Львівського національного медичного університету, кандидат медичних наук; керівник секції екзистенційного аналізу та логотерапії УСП; співголова Етичної комісії УСП.

Валентина Шевчук (м. Ужгород) – завідувач центру практичної психології та соціальної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти;

Ярина Каплуненко (м. Київ) – психолог, психотерапевт (в екзистенційно-аналітичному напрямі), кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, старший викладач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Києво-Могилянська академія». Керівник секції екзистенційного аналізу та логотерапії КФ УСП. 


Програма семінару:

9.30 – Реєстрація.

10.00-11.30 – Третя Віденська школа в контексті інших шкіл екзистенційної психотерапії (Вікторія Забор)

«З висоти пташиного польоту» окреслюється місце Віденської школи серед інших шкіл екзистенційної психотерапії в її історії, ідеях, філософських впливах, проблематиці та практичних аспектах.

11.30 – 11.45 – Кава-брейк.

11.45 – 13.15 – Кризове консультування. (Ярина Каплуненко)

На сесії буде представлено екзистенціально-аналітичний підхід до кризового консультування та опрацювання психотравмівного досвіду в контексті фундаментальних екзистенційних мотивацій.

13.15 – 14.15 – Перерва на обід.

14.15 – 15.45 – Персональний екзистенційний аналіз (ПЕА) (Вікторія Забор). 

Буде представлено теоретичні засади та окремі методичні кроки ПЕА – ядра екзистенційної психотерапії в контексті Віденської школи (А. Ленгле).

16.00 – 17.30 – Робота з мотивацією в екзистенціально-аналітичному підході. (Ярина Каплуненко) Метод апелює до психічної і ноетичної динаміки людини на тлі ситуативної дійсності і має на меті актуалізацію персонального буття і відновлення діалогічної відкритості з собою і зовнішнім світом. Роботу буде ілюстровано клінічними прикладами.

15.45 – 16.00 – Кава-брейк.

На сесії буде представлено розуміння мотивації у розрізі екзистенційного аналізу, роботу з цінностями та смислом. Метод віднайдення сенсу та метод укріплення волі. 

Години теорії сертифікуються в напрямку «Екзистенційний аналіз та логотерапія». Сертифікат УСП.

Конт. тел.: 050 279 42 60 – Кузьма Олена.

Запис у групу триває до 16.00 11.05.2018 р.

Адреса проведення: Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти м.Ужгород, Волошина, 35 (ауд.№2)