У Мукачеві триває прийом заяв для вступу на конкурсній основі до мистецьких шкіл міста Мукачева З квітня цього року заяви для вступу на конкурсній основі до мистецьких шкіл міста приймаються у ЦНАПі (центрі надання адміністративних послуг) м. Мукачева, за адресою: пл. Духновича, 2. Станом на сьогоднішній день надійшло 56 заяв.

6 років ago admin 0

Звертаємо увагу, що прийом заяв триватиме до 23 травня (Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків) та 27 травня (Мукачівська дитяча школа мистецтв № 1 ім. С. Мартона, Мукачівська дитяча школа мистецтв №2, Мукачівська дитяча художня школа ім. М. Мункачі) включно. Тож якщо у Вас творча та талановита дитина і Ви хочете, щоб вона професійно займалася музикою, співом, танцями, образотворчим чи театральним мистецтвом, оберіть навчальний мистецький заклад, який допоможе розвинути її творчі здібності та розкрити творчий потенціал. Набір учнів проводиться на конкурсній основі.

До Вашої уваги перелік початкових мистецьких закладів міста з відповідними мистецькими напрямками, датами терміну подачі заяв та вступних іспитів:

Мукачівська дитяча школа мистецтв № 1 ім. С. Мартона

Адреса: м. Мукачево, вул. Штефана Августина, 2; вул. Недецеї, 32.

При школі діють відділи:

– фортепіанний

– відділ струнно-смичкових інструментів

– відділ народних інструментів

– відділ духових та ударних інструментів

– музично-теоретичний

– вокально-хоровий

– хореографічний.

Термін навчання 6-8 років.

Прийом заяв до 27 травня включно.

30 травня з 10.00 год. – вступні іспити на музичний відділ Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім.С.Мартона

31 травня з 10.00 год. – вступні іспити на хореографічний відділ Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім.С. Мартона

Мукачівська дитяча школа мистецтв №2

Адреса: м. Мукачево, вул. Грушевського, 10

При школі діють відділи:

– фортепіанний

– народних інструментів

– оркестровий

– музично-теоретичний

– вокального співу

– відділ музичного театру.

Термін навчання: 6-8 років.

31 травня з 10.00 год. – вступні іспити до Мукачівської дитячої школи мистецтв №2

Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків

Адреса: м. Мукачево, вул. Волошина, 18

При школі діють відділи:

– хоровий

– хоровий і загальне фортепіано

– хоровий і спеціальне фортепіано.

Термін навчання: 8 років.

Прийом заяв до 23 травня включно.

26 травня з 10.00 год. – вступні іспити до Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків

Мукачівська дитяча художня школа ім. М. Мункачі

Адреса: м. Мукачево, пл. Кирила і Мефодія, 16

Вивчаються предмети:

– рисунок

– живопис

– композиція

– скульптура

– історія мистецтва.

Прийом заяв до 27 травня включно.

30 травня з 10.00 год. – вступні іспити до Мукачівської дитячої художньої школи ім. М.Мункачі

Для зарахування дитини до 1-го класу мистецького навчального закладу:

– необхідно подати заяву від одного з батьків дитини або особи, що їх замінює на ім'я директора мистецького навчального закладу разом із копією свідоцтва про народження дитини та підтверджуючими документами про наявність пільг (відповідно до Положення про плату за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах міста Мукачева) до Центру надання адміністративних послуг м. Мукачева (далі – ЦНАП).

Наявність в Реєстрі інформації про дітей, які навчатимуться в 1-му класі є обов’язковою умовою зарахування дитини до початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста Мукачева. Заявник несе персональну відповідальність за недостовірно надану реєстраторові інформацію.

– Терміни подачі заяв для зарахування дитини до 1-го класу мистецьких навчальних закладів міста Мукачева – з 01 квітня відповідного календарного року та не пізніше, як за три дні до початку конкурсного відбору (вступних іспитів, прослуховувань, співбесіди), які проходитимуть на базі закладів.

– Прийом дітей до 1-го класу початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу міста Мукачева здійснюється керівником закладу відповідно до списків, сформованих згідно бази даних та заяв, переданих від держателя Реєстру та Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на конкурсній основі (вступних іспитів, прослуховувань, співбесіди) у червні.

– Результати вступних іспитів (прослуховувань, співбесіди) оголошуються не пізніше 5 календарних днів після їх проведення. Зарахування на навчання проводиться наказом керівника закладу до початку відповідного навчального року.

– На основі сформованих списків за результатами конкурсного відбору (вступних іспитів, прослуховувань, співбесіди) заявнику необхідно представити до адміністрацій мистецьких навчальних закладів медичну довідку про стан здоров'я дитини встановленого зразка.

– У випадку наявності у закладі вакантного місця, приймання учнів може здійснюватися і протягом навчального року на безконкурсній основі.