Здійснено профілактичний рейд-відпрацювання в смт Жденієво

6 років ago admin 0

Керуючись Законом України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», прийнятим Верховною Радою 24 січня 1995 року, Конституцією України та Конвенцією ООН про права дитини, відповідними працівниками державної влади здійснюється соціальний захист і профілактика правопорушень серед осіб, які не досягли 18-річного віку.

26 квітня 2018 року комісією у складі директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Пазюк Н.М., головного спеціаліста служби у справах дітей  Тимкович Т.М., провідного спеціаліста служби у справах дітей Чекети О.В., фахівця Воловецького районного сектору з питань пробації – Гафинця І.І., з метою підвищення рівня обізнаності дітей шкільного віку з правових питань  та перевірки умов проживання сімей, облік яких здійснюється РЦСССДМ та службою у справах дітей було проведено профілактичний рейд-відпрацювання в смт Жденієво.

Було відвідано  дві сім’ї, де 5 дітей знаходяться під опікою та дві прийомні сім’ї, де виховуються 4 дітей. Під час візиту було встановлено, що опікуни та прийомні батьки належним чином виконують свої обов’язки та не порушують права та інтереси дітей.

В ході відпрацювання було перевірено роботу шкільної ради профілактики в Жденієвській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та проведено бесіди і лекції з учнями 8 та 10 класах. Також перевірено торгові точки в населеному пункті з метою недопущення продажу тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім.

 Провідний спеціаліст служби

у справах дітейЧекета О.В.

Керуючись Законом України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», прийнятим Верховною Радою 24 …