В районній раді з візитом перебували спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

6 років ago admin 0

Сьогодні, 11 квітня відбулася зустріч заступника голови районної ради Степана Мацка та в.о. голови РДА Олександра Гарновдія зі спостерігачами спеціальної місії ОБСЄ Мірославом Демко та Джорджіо Зелковічем. У зустрічі також взяли участь заступник керуючого справами районної ради Андрій Кушнірук, начальник Ужгородського райвідділу поліції Віктор Ребрей та заступник голови РДА Єва Раті.

У рамках візиту спостерігачі цікавилися питанням децентралізації в Ужгородському районі. Степан Мацко та Олександр Гарновдій розповіли гостям про процес та стан об’єднання територіальних громад на Ужгородщині, та перспективи їх розвитку після об’єднання.

Оскільки Ужгородський район є багатонаціональним, то цікавилися спостерігачі і станом міжетнічних відносин та реалізацією прав національних меншин. Керівники району, у свою чергу, запевнили, що права національних меншин Ужгородського району не обмежуються. Навпаки, влада намагається всіляко підтримувати як українців, так угорців, словаків, та жителів інших національностей.

На питання спостерігачів щодо співпраці районної ради з виконавчою гілкою влади, відповідь була однозначною – районна рада і райдержадміністрація працює єдиною командою, є злагоджена співпраця, а результати, через деякий час оцінять люди.

Ще одним із обговорюваних питань була ситуація з безпекою в районі. Керівник райвідділу поліції Віктор Васильович наголосив, що ситуація в Ужгородському районі спокійна, правоохоронні органи працюють над забезпеченням порядку, попередженням та вчасними проявами порушень законодавства України, а також будь-яких видів злочинів.

Спостерігачі також отримали інформацію про кількість і проблеми переселенців та учасників АТО, міжконфесійні стосунки на території Ужгородського району, про фінансування та дію Програми «Турбота», тощо.

Загалом зустріч пройшла у невимушеній обстановці і була корисною для обох сторін.