5 найпопулярніших напрямків агропереробки в Україні
2 роки ago admin 0
Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький взяв участь у фермерському зльоті “Кооперація З60”. Захід відбувся сьогодні, був присвячений головним питанням кооперації, фермерам та агробізнесу.
Тарас Висоцький виступив на дискусійній панелі “Велика переробка по-українськи. Недооцінений потенціал”. За його словами, незважаючи на складну ситуацію, у держави є певні можливості підтримати переробну галузь.
Одна з таких програм – грантові кошти до 70% співфінасування на створення або розвиток переробних підприємств.
“Максимальна сума гранту становить 8 млн грн, використавши ці гроші можна побудувати переробне підприємство середнього рівня. Фактично це фінансування може надаватися на старті проекту. Це важливо тому що держава фактично виступає гарантом нового проекту, під який зазвичай складно знайти кошти”, – зазначив Тарас Висоцький.
Також під час панельної дискусії перший заступник Міністра окреслив 5 найпопулярніших напрямків переробки в Україні – виробництво борошна, круп, виробництво олії, шротів як кормової бази, виробництво молочної продукції, м’ясопереробка, переробка продуктів садівництва (овочів, фруктів, ягід). Тобто переробка покриває більшість видів сировини, яка вирощується в Україні.
Окрім того Тарас Висоцький повідомив, що у Верховній Раді пройшов друге читання законопроект про пільгову сплату ПДВ для будівництва переробних підприємств.
“Сподіваємось, що цей законопроект буде якнайшвидше прийнятий в цілому, і допоможе здешевити будівництво переробних підприємств, тим самим збільшивши їх кількість в нашій державі”, – підсумував перший заступник міністра.
Джерело @
AgroReview