Тячівські лісівники закликають місцевих жителів не смітити в лісах

4 роки ago admin 0
“Це питання є актуальним особливо зараз, у літній період часу, коли почався масовий збір дикоростучих ягід, грибів та лікарської сировини й пікніків. У лісі часто-густо можна побачити викинуте сміття – банки пляшки, памперси, будівельні відходи, пластмасові та скляні пляшки… І весь непотріб, який можна спалити, закопати або викинути у спеціальні контейнери”, – кажуть лісівники Тячівського держлісгоспу.
 
Саме із цього приводу працівники лісової охорони ДП «Тячівське ЛГ» нагадують, що ліси є особливою екосистемою, де існують зв’язки, в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів, які знаходяться в даному біогеоценозі. Отож, коли людина починає негативно впливати навіть на один компонент даної системи, – це може призвести до ослаблення та навіть загибелі біоценозу в цілому. До того ж, варто наголосити на тому, що побутове сміття, яке людина залишає в лісах, є дуже токсичним в результаті його розкладу, що триває впродовж багатьох років та століть.
 
Відвідувачі лісу замість того, щоб відпочивати в лісі та насолоджуватись чистим повітрям, перебуваючи на лоні природи, наражаються на небезпеку отруєння, зараження різними патогенами.
 
Так, наприклад, звичайна газета перегниватиме 2–3 роки, недопалок цигарки – 10–11 років, консервна банка – 120–150 років, поліетиленовий пакет – близько 200 років, пластикова пляшка близько – 500 років, а скло та скляні вироби – близько 1000 років. Враховуючи ці вражаючі факти, державна лісова охорона ДП «Тячівське ЛГ» закликає місцеве населення бути свідомими громадянами своєї землі.
 
“Будь ласка, не залишайте сміття в лісі! Не вивозьте та не викидайте побутові відходи у лісі! Ліс – не смітник! А ваша свідома поведінка буде вкладом у добру справу та прикладом реальної любові до природи, рідного краю!”, – просять лісівники.

“Це питання є актуальним особливо зараз, у літній період часу, коли почався масовий збір дикоростучих ягід, грибів та лікарської сировини й пікніків. У лісі часто-густо можна […]