Навчаємося сучасним формам профорієнтації

4 роки ago admin 0

prof 1

Нещодавно відбувся семінар-тренінг для відповідальних осіб, які відповідають за профорієнтаційну роботу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області.

Захід спланований робочою групою з розроблення проєктів програм тренінгів з проведення профорієнтаційної роботи у закладах загальної середньої освіти серед учнів 8-11 класів, який проводився спільно з обласним центром зайнятості, Центром кар’єри ДНЗ „Ужгородський національний університет”, центром практичної психології та соціальної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області за підтримки департаменту освіти і науки ОДА. Основна мета семінару-тренінгу: впровадження сучасних форм і методів профорієнтаційної роботи, популяризація робітничих професій серед випускників закладів загальної середньої освіти й абітурієнтів, ознайомлення з методикою проведення профорієнтаційних заходів.

Важливою складовою навчання став інтерактивний формат – апробація сучасних форм і методів профорієнтаційної роботи через роботу в групах, знайомство з методикою профдіагностики і групової/колективної профорієнтаційної роботи зі школярами (учнями 8-11 класів) та використання навчальних кейсів у практиці профорієнтаційної роботи.

Щиро вдячні заступнику директора Закарпатського центру зайнятості Ользі Сівак, начальнику відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Ларисі Маргитич, працівникам відділу Ірині Панкулич, Інні Гринчук; директору Центру кар’єри УжНУ, профорієнтатору, кар’єрному консультанту Тетяні Бутурлакіній; завідувачці центру практичної психології та соціальної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Валентині Шевчук за змістовні, цікаві виступи, надані матеріали, проведене навчання.

Робота продовжиться в закладах освіти. Сподіваємося, що подібні навчання стануть поштовхом у виборі сучасних інструментів щодо осучаснення форм та методів профорієнтації серед учнівської молоді.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області

prof 3

prof 2

prof 4