До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів!

1 тиждень ago admin 0


Державна податкова служба України повідомляє, що з метою контролю розрахунків за товари (послуги) на території України податковий аудит ДПС на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації з Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (далі – СОД РРО).

Так, використовуючи дані з СОД РРО ДПС виявлено окремих суб’єктів господарювання, що здійснювали продаж «iPhone 16» за значно заниженою ціною.

Слід зауважити, що згідно інформації в медіа, компанія Apple 09 вересня 2024 року презентувала нову лінійку «iPhone 16», продаж яких повинен був розпочатися з 20 вересня 2024 року за ціною реалізації приблизно від 1000 доларів.

Як окремий приклад, ДПС виявлено суб’єкта господарювання, який 30 вересня 2024 року на території Івано – Франківської області здійснив продаж «iPhone 16 Pro Max 8GB/512gb Black Titanium» за готівкові кошти у сумі 9073,00 грн.

Таким чином, зазначене свідчить, що такі суб’єкти господарювання значно занижують обсяг проведених розрахункових операцій через РРО/ПРРО шляхом непроведення розрахункової операції на повну суму покупки товару, зменшують обсяг отриманих доходів та, як наслідок, ухиляються від сплати відповідних податків та зборів у повному обсязі.

Враховуючи викладене, за результатами такого аналізу та додаткового аналізу ризиків діяльності платників податків, територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС невідкладно вживаються заходи податкового контролю відносно таких суб’єктів господарювання.

Пресслужба Державної податкової служби України