Громадська рада при ГУ ДПС у Закарпатській області обговорила зміни до податкового законодавства

2 місяці ago admin 0


Напередодні відбулося засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Основною темою обговорення став проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (№ 11416 від 18.07.2024).

Члени ради детально розглянули положення законопроекту, який передбачає суттєві зміни в системі оподаткування. Особливу увагу було приділено пропозиціям щодо розширення кола платників військового збору та збільшення його ставок для окремих видів доходів. Жваву дискусію викликало питання запровадження військового збору на операції з нерухомістю та купівлю автомобілів.

Значний інтерес також викликала пропозиція щодо включення до переліку підакцизних товарів води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин. Учасники обговорили можливі наслідки цієї зміни для виробників та споживачів, особливо враховуючи, що Закарпаття є регіоном з розвиненим виробництвом мінеральних вод.

Учасники засідання висловили занепокоєння щодо можливого збільшення податкового навантаження на підприємців Закарпаття в умовах воєнного стану.

Значну увагу було приділено пропозиції надати місцевим радам право встановлювати мінімальну базу оподаткування ПДФО. Члени ради розглянули потенційні наслідки такого рішення для місцевих бюджетів та бізнесу регіону.

За результатами обговорення Громадська рада вирішила підготувати детальні пропозиції до законопроекту. Ці пропозиції планують передати народним депутатам від Закарпатської області для подальшого розгляду в парламенті.

ДПС у Закарпатській області