Віце-прем`єр міністр відвідала автозавод "Єврокар"

4 місяці ago admin 0


Перший віце-прем’єр-міністр України Міністр економіки України у Кабінет Міністрів України та Заступник Керівника Офісу у Офіс Президента України Юлія Свириденко відвідала автомобільний завод “Єврокар”, який є частиною індустріального парку Соломоново на Закарпатті.

Саме на цьому заводі виготовляють автомобілі всесвітньо відомого чеського бренду ŠKODA. На заводі є все для повного циклу виробництва автомобілів: окремі цехи для зварювання, фарбування і складання автомобілів. Загалом виробничі потужності дозволяють виробляти до 100 тис. автомобілів на рік.

У перші дні після повномасштабного вторгнення завод призупинив роботу. Тоді частину виробничих приміщень переробили в логістичний центр під потреби біженців та волонтерів. Але нині частину потужностей знову використовують для виробництва автівок. Таким чином вони стали першим з українських автовиробників, хто відновив виробництво легкових автомобілів після початку повномасштабної війни.

Сьогодні на заводі працює близько 300 співробітників. Й оскільки «Єврокар» є частиною індустріального парку Соломоново, тут є розвинена транспортно-логістична мережа. Це дозволяє в найкоротші терміни з’єднати парк з європейськими діловими центрами.

Якщо в Україні буде більше таких індустріальних парків, виграють від цього усі, адже це нові робочі місця, податки та розвиток регіонів.

Джерело @

https://www.atollholding.com.ua/