Впродовж двох місяців на Закарпатті сплачено військового збору на суму майже 101 млн гривень

1 місяць ago admin 0


На Закарпатті протягом січня-лютого 2024 року платники податків сплатили майже 100 млн 681 тис. грн військового збору. Ці надходження спрямовують на фінансування українського війська, – інформує Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами начальника Головного управління, вказана сума цього податкового зобов’язання перевищує надходження аналогічного періоду 2023 року майже на 11 млн 342 тис. гривень.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадують, що ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Цим збором оподатковуються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Податківці області зауважують, що кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи «патріотичний збір», фінансово підтримує ЗСУ, і цим вносить посильний вклад у нашу Перемогу над загарбниками.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

ДПС у Закарпатській області