Громадська рада при ГУ ДПС у Закарпатській області: обговорено актуальні питання оподаткування та адміністрування

2 місяці ago admin 0


Напередодні, 19 березня 2024 року, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області, на якому були розглянуті важливі питання щодо вдосконалення податкового законодавства та адміністрування.

Члени Громадської ради звернули увагу на необхідність перегляду норм Податкового кодексу України (ПКУ) щодо обов’язкової реєстрації платником ПДВ. Зокрема, було запропоновано збільшити поріг з 1 млн грн, враховуючи індекс інфляції, оскільки наразі ця сума не відповідає ринковим показникам.

Крім того, учасники засідання наголосили на важливості забезпечення можливості для фізичних осіб-підприємців (ФОП) подавати своїх працівників на бронювання від мобілізації, а також обговорили особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО (ПРРО) в шкільних столових.

Під час засідання також було піддано критиці деякі положення Національної стратегії доходів України до 2030 року (НСДУ). Члени Громадської ради наголосили на необхідності вдосконалення цієї дорожньої карти реформування податкової та митної системи для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі.

За результатами засідання Громадська рада вирішила направити свої пропозиції та зауваження до компетентних органів, зокрема до Міністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, для подальшого опрацювання та врахування при внесенні змін до податкового законодавства та вдосконалення процедур адміністрування.

ДПС у Закарпатській області