Силові дії правоохоронців щодо бізнесу приносять державі більше шкоди, ніж користі – Кисилевський

3 місяці ago admin 0


Наслідки силових дій правоохоронців щодо бізнесу шкодять державі більше, ніж приносять користі. Таку думку висловив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

За його словами, такі дії приводять як до прямих втрат податків, так і до руйнуванню бізнес-клімату. “Своїми діями силовики спричиняють еміграцію бізнесу за кордон і цим позбавляють нас економічного майбутнього”, – переконаний він.

Д.Кисилевський зауважив, що українській бізнес не святий, а але іншого у нас нема. І саме бізнес своїми податками, робочими місцями, продукцією і послугами забезпечує оборону країни. “Не той, хто підписував ордер на обшук. Він живе за їх податки. Не той, хто виламував двері в офіс Конкорда. Він теж живе за їх податки. А той, хто створив бізнес”, – зазначив нардеп

“І з усвідомлення цього факту має починатись розмова про те, що можуть / мають робити силовики у відношенні бізнесу. Довіри до дій силовиків у суспільства все менше. Парад абсурдних звинувачень, показове зухвальство і бряцання зброєю в тилу проти підприємців мають бути зупинені”, – переконаний Д.Кисилевський.

На його думку сьогодні в Україні настав час говорити про новий суспільний договір між бізнесом і державою. Д.Кисилевський висловив кілька думок до цієї потрібної розмови:

  • Зупинка діючого підприємства під час війни має визнаватись злочином. Це пряма шкода обороноздатності держави. Правоохоронець, який своїми діями спричинив зупинку діючого підприємства, має нести за це відповідальність. Це буде справедливо.
  • Для обшуків з силовиками на діючих підприємствах мають бути виключні надзвичайні обставини. Якщо слідчі дії можна здійснити так, щоб робота підприємств не була паралізована, це має здійснюватись виключно так.
  • Запрошувані покарання, розмір застави і інше мають бути співставні звинуваченням. Застава 350 млн грн при гіпотетичній шкоді 7 млн грн є перебільшеним і неспівставним.
  • Прізвища тих, хто санкціонував силові дії проти підприємців, мають бути публічними. Ці люди ставлять під сумнів імена підприємців за порушення, які ще не доведені. Цьому мають бути протиставлені імена тих, хто послав бійців на обшуки. Це теж буде справедливо

Джерело @

Мінпром