Щодо оновлення інформація про зміну податкової адреси у Електронному кабінеті платника

4 місяці ago admin 0


Фахівці органів ДПС звертають увагу, у який термін в Електронному кабінеті платника повинна оновлюватись інформація про зміну податкової адреси після подання до органів ДПС заяви за формою № 5ДР та які дії платника, якщо така інформація не оновлюється після отримання повідомлення про прийняття такої заяви.

В Електронному кабінеті адреса реєстрації та/або фактичного проживання відображається у режимі «Загальна інформація про платника» меню «ЕК для громадян». У зазначеному режимі зміна інформації про адресу відбувається автоматично наступного робочого дня після дати формування повідомлення про результати обробки Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків – форма № 5ДР, у якому заявник інформується про внесення змін в реєстраційні дані.

У випадках, коли у вищенаведені терміни зміна адреси в Електронному кабінеті не відбувається, платник податків для усунення проблеми може письмово звернутися до ДПС, зокрема скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

ДПС у Закарпатській області