Груп ФОПів стане менше – кого хочуть вивести зі спрощеної системи оподаткування на загальну

4 місяці ago admin 0


Уряд ухвалив Національну стратегію доходів. Вона передбачає суттєві зміни правил ведення бізнесу для українських підприємців.

Які зміни чекають на ФОПів у майбутньому

Урядовці прийняли стратегію, яка повинна змінити правила роботи підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Радикальні реформи пояснюють намаганням зменшити кількість зловживань.

Найперше, що хочуть зробити – об’єднати 2 та 3 групи ФОП в одну. Юридичним особам взагалі заборонять перебувати на спрощеній системі, підвищуючи ставку єдиного податку до 18%.

Що стосується ФОПів 1 групи, то замість фіксованого податку вони платитимуть відсоток від доходу. Інші підприємці на “спрощенці” також платитимуть відсоток з доходу, який становитиме 3 – 17% у залежності від виду діяльності підприємця.

Важливо! Прийняття стратегії про зміни в спрощеному оподаткуванні є вимогою МВФ. Усі зміни потрібно буде приводити у відповідність до Податкового та Митного кодексів. Стратегію будуть впроваджувати у життя до 2030 року.

Агровиробникам теж підвищать податок, аби вони переходити на загальну систему. Спрощенців також змусять користуватися касовими апаратами та вести облік товарів.

Держава також хоче обмежити перелік видів діяльності, які дозволяють перебувати на 1 групі спрощеного оподаткування.

Джерело @

24 бізнес