Щодо протидії незаконному обігу тютюнової продукції

4 місяці ago admin 0


Державна податкова служба України повідомляє, що підрозділами податкового аудиту на постійній основі здійснюються активні заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів, у тому числі тютюнових виробів, на території України.

Незаконна торгівля тютюновими виробами здійснюється, як правило, фізичними особами без належної державної реєстрації та зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій, за відсутності відповідної ліцензії на провадження певного виду діяльності та підтверджуючих документів щодо походження товару.

Упродовж 2023 року за наявності безпечних умов для здійснення заходів податкового контролю під час дії воєнного стану працівниками відділів фактичних перевірок територіальних підрозділів податкового аудиту ДПС в областях та м. Києві спільно з територіальними органами Національної поліції України ініційовано вилучення із незаконного обігу тютюнової продукції на суму понад 5,9 млн гривень.

За здійснення незаконної господарської діяльності на правопорушників у всіх випадках складаються протоколи про адміністративні правопорушення за статтями 156 та 164 КУпАП, а вся контрафактна (контрабандна) підакцизна продукція підлягає вилученню.

ДПС застерігає фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі  підакцизними товарами.

Пресслужба Державної податкової служби України