В Україні запускають портал із пошуку вакансій у сфері відбудови

8 місяців ago admin 0


В Україні запускають проєкт «Робота та відновлення» щодо пошуку роботи у транспортній галузі, галузі зв’язку, будівництва та у сфері відбудови загалом.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому», — зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Сайт із вакансіями

У рамках проєкту створений сайт, який відображає перелік пропозиції посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури, в тому числі тих, що містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та/або проживання, що особливо важливо для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Наразі на сайті представлено більше тисячі актуальних вакансій, які постійно оновлюються.

Користувачі можуть обирати роботу за сферою, географією чи роботодавцем.

Крім актуальних вакансій, сайт пропонує рекомендації щодо пошуку роботи, а також відповіді на найбільш часті питання щодо працевлаштування.

Довідково:

  • щоб допомогти українцям відновити ефективність праці, в уряді розробили програму підвищення продуктивності на роботі;
  • український ринок праці стикнувся з дефіцитом кадрів, компанії відчувають нестачу шукачів й кваліфікованих кадрів. У зв’язку з цим працівникам доводиться постійно адаптовуватися до нових технологій та ринкових умов, щоб бути більш конкурентоспроможними. Work.ua разом з експертами розповіли, що буде важливо для роботодавців у 2024 році;
  • як відмовити роботодавцю, щоб зберегти свою репутацію на ринку праці, розповіли експерти порталу budni.robota.ua.

Джерело @

Finance.ua