Системна робота з міжнародними партнерами продовжується

6 місяців ago admin 0


На запрошення Представництва Міжнародного валютного фонду в Україні, представники Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України візьмуть участь у роботі технічної місії Податково-Бюджетного департаменту МВФ з 23 жовтня 2023 року, щоб продовжити роботу над планом дій щодо фіналізації Національного плану доходів, а також обговорити конкретні напрями реформування податкової політики та системи адміністрування доходів на коротко- та середньострокову перспективу.

Робота технічної місії спрямована на реалізацію та виконання положень  Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику, зокрема, встановлених структурних маяків.

Нагадуємо, що 19 червня 2023 року Урядом України та Національним банком України було підписано Лист про наміри для першого перегляду оновленого пакета заходів економічної та фінансової політики 4-річної програми в рамках Механізму розширеного фінансування.

Метою є відновлення фіскальної та боргової стійкості з одночасним сприянням довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Наразі ми вдячні нашим партнерам за сприяння, допомогу у трансформації та розбудові фінансового сегменту в цілому та податкової сфери зокрема.

Пресслужба Державної податкової служби України