ДПС продовжує відкритий діалог з бізнесом

6 місяців ago admin 0


Представники ДПС взяли участь у податковому форумі «TAX&BUSINESS TALKS – А2В FORUM», організованому спільно з Асоціацією адвокатів України.

Під час заходу обговорювалися останні податкові зміни та новації в оподаткуванні.

Представники ДПС розповіли про особливості підходу до включення платників до плану-графіка проведення документальних планових перевірок, його оновлення, терміни коригування, категорії платників, які можуть бути перевірені.

Також увага учасників заходу була акцентована на застосуванні ДПС ризикоорієнтовного підходу при відборі платників до перевірок. Це дозволяє податківцям зосередитись на проведенні контрольно-перевірочних заходів щодо ризикових платників та уникнути перевірок сумлінного бізнесу.

Представники ДПС розповіли про новації законодавства та методів адміністративного аналізу та контролю.

Зокрема, йшлося про зміни до показників позитивної податкової історії, умови включення до переліку ризикових платників, методики роботи Таблиці даних платника ПДВ, можливість  автоматичного розблокування податкових накладних після врахування Таблиці даних платника або після скасування статусу ризиковості платника.

Крім того, був розглянутий аналіз перших звітів та повідомлень по КІК.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України