Фахівці ДПС Закарпаття діляться знаннями про податкові сервіси та законодавство зі студентами УжНУ

7 місяців ago admin 0


Напередодні, 16 жовтня 2023 року, Марта Волощук, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ організувала онлайн-лекцію спільно з фахівцями Головного управління ДПС у Закарпатській області. Інформаційно-роз’яснювальний захід проходив для студентів-магістрів юридичного факультету УжНУ.

Марта Волощук представила учасникам лекції фахівців Головного управління ДПС у Закарпатській області Маріанну Решетар – начальника управління податкових сервісів та Аллу Дацюк – начальник відділу інформаційної взаємодії. Відтак податківці поінформували магістрів про послуги, які надає громадянам та суб’єктам господарювання Державна податкова служба, про застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій та про актуальні норми податкового законодавства.

Маріанна Решетар розповіла, що одним із найбільш популярних електронних сервісів ДПС України є «Електронний кабінет платника», а нещодавно податкова реалізувала новий проєкт – сервіс мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так й iOS.

Алла Дацюк поінформувала студентів про Закон України від 30.06.2023 р. №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», норми якого введені у дію з 1 серпня 2023 року, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО.

Наразі застосування РРО – надзвичайно актуальна тема для підприємців. Багато хто з них обирає саме ПРРО, адже для нього є безкоштовне програмне забезпечення від ДПС, і для того, аби ним користуватись, необхідний, наприклад, тільки смартфон.

ДПС у Закарпатській області