Закарпатські податківці розповіли студентам-економістам про податкові сервіси та податкове законодавство

7 місяців ago admin 0

Сьогодні, 16 жовтня 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області взяли участь у інформаційно-роз’яснювальному заході на економічному факультеті УжНУ.

Організувала зустріч для студентів 3 курсу за спеціальностями «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», «Облік та оподаткування» Марта Волощук, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ.

У рамках дисципліни «Податкова система», Маріанна Решетар – начальник управління податкових сервісів та Алла Дацюк – начальник відділу інформаційної взаємодії поінформували студентів про сервісні послуги, які надає громадянам та суб’єктам господарювання Державна податкова служба, застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій та актуальні норми податкового законодавства. Марта Волощук поінформувала присутніх про акцизний податок.

Маріанна Решетар розповіла, що одним із найбільш популярних електронних сервісів ДПС України є Електронний кабінет, а крім того нещодавно податкова реалізувала новий проект – сервіс мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

Алла Дацюк поінформувала про Закон України від 30.06.2023 р. №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», норми якого введені у дію з 1 серпня 2023 року, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО.

Маріанна Решетар зазначила, що підприємцям не обов’язково придбавати традиційний касовий апарат, оскільки є можливість зареєструвати безкоштовний програмний РРО, який можна завантажити з веб-сайту ДПС України та встановити його на смартфон, ноутбук чи комп’ютер.

ДПС у Закарпатській області