В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛПРОФРАДІ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ ВІДБУЛАСЯ ПУБЛІЧНА ДИСКУСІЯ ЗА УЧАСТІ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ

11 місяців ago admin 0


У переддень Всесвітнього дня дій за гідну працю в Закарпатській облпрофраді відбулася публічна дискусія «Гідна праця в умовах війни: роль соціальних партнерів у забезпеченні спільних цілей».

Відкриваючи дискусію, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, використовуючи цікаві цифри і факти, акцентував увагу на ролі профспілок у забезпеченні гідної праці. І в першу чергу, на зростанні заробітної плати, як основної складової матеріального добробуту працівників.

Цього року Міжнародна конфедерація профспілок закликала провести Всесвітній день дій за гідну працю під гаслом: «Настав час для підвищення заробітної плати».

Виконавчий директор обласного об’єднання «Обласна федерація роботодавців Закарпаття» Валентина Непійпова у своєму виступі зупинилася на проблемах гідної праці та економічного зростання в період воєнного часу та після війни, ролі роботодавців у проведенні цієї роботи.

Директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич окреслив стан ринку праці в області, продуктивної зайнятості, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Питання задекларованої праці, додержання вимог законодавства з питань безпеки праці та роботі Управління, проведеної в цьому напрямку, висвітлив начальник Управління інспекційної діяльності Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Василь Грицик.

Начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Закарпатській області Роман Котляров зосередив увагу на стабілізації соціально-трудових відносин – як складової гідної праці, співпраці з профспілками.

В обговоренні-дискусії з розглянутих питань взяли участь голови обласних організацій галузевих профспілок, а також соціальні партнери профспілок.

Джерело @

Закарпатської обласної ради профспілок