ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ: ДЕ ШУКАТИ РОБОТУ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

7 місяців ago admin 0


У Мінреінтеграції дали перелік ресурсів для пошуку роботи.

Через повномасштабне вторгнення РФ багато українців були змушені стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). На новому місці переселенці змушені починати життя з початку та шукати нову роботу.

У Мінреінтеграції розповіли, які є ресурси для пошуку роботи для ВПО.

Де ВПО можуть знайти роботу

Переселенці можуть скористатися наступними ресурсами для пошуку роботу:

  • Єдиний портал вакансій Державного центру зайнятості. На ньому зібрано понад 200 тисяч актуальних вакансій по всій країні. Ознайомитись із вакансіями можна за посиланням.
  • Ради ВПО та Координаційні центри підтримки цивільного населення в областях. ВПО можуть отримати всебічну допомогу та інтегруватися у нові громади.
  • Місцеві центри зайнятості. У них переселенці можуть проконсультуватися щодо працевлаштування, професійного навчання чи перенавчання, супроводу на всіх етапах пошуку роботи. З інформацією про необхідні документи та процес реєстрації ВПО у відділеннях Державного центру зайнятості можна ознайомитись за посиланням.
  • Недержавні служби пошуку роботи. Мають власні списки вакансій.
  • Урядова програма єРобота. ВПО можуть отримати гранти, скориставшись програмами «Власна справа» чи «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу». Дізнатися про умови програм можна за посиланням.

Джерело @

Дзеркало тижня