Податківці відповідали на запитання закарпатських підприємців щодо реєстрації РРО/ПРРО

7 місяців ago admin 0

Напередодні, 27 вересня 2023 року, в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області пройшов сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Порядок реєстрації РРО/ПРРО».

На запитання платників податків відповідала Алла Санісло – головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, розгляду звернень державних органів, податкових сервісів управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Алла Санісло перш за все інформувала платників податків про те, що порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО), затверджені наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547.

За її словами форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться на вебпорталі ДПС України. Ознайомитись з ними можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/.

ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам. Завантажити ПРРО від ДПС можна на сайті Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/.

Фахівець нагадувала платникам, що оновлено версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS. Зокрема, в оновленій версії програмного забезпечення назви районів, що зазначаються у чеку та мають довгу назву, повністю відображаються на екранах пристроїв.

ДПС у Закарпатській області