ДПС долучилася до вебдискусії з трансфертного ціноутворення

8 місяців ago admin 0


Державна податкова служба України взяла участь у вебдискусії на тему: «Трансфертне ціноутворення за 2022 рік: обговорюємо підходи і рішення». Організатором заходу виступила Палата Податкових Консультантів.

Програма дискусії включала такі питання, як діапазони рентабельності за 2022 рік, оподаткування конструктивних дивідендів та  практику донарахувань за наслідками перевірок.

Одним з ключових аспектів обговорення стала практика застосування показників рентабельності у контрольованих операціях. Для платників податків, які здійснюють господарську діяльність у рамках контрольованих операціях, тема надважлива, оскільки правильний розрахунок рентабельності може допомогти уникнути податкових ризиків та зберегти фінансову стабільність компанії.

Також обговорили основні фактори уваги при доведенні принципу «витягнутої руки», якими при перевірці керуються податкові органи.

Директор Департаменту трансфертного ціноутворення ДПС Катерина Риженкова нагадала про необхідність подання звіту про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній, а також наголосила, що цьогоріч граничний термін їх подання припадає на 2 жовтня.

Значну цікавість аудиторії привернуло питання щодо конструктивних дивідендів та відображення їх у звітності.

Фахівці ДПС нагадали про нещодавні законодавчі зміни, які стосуються розширення доходів, що прирівнюються до дивідендів, та як наслідок збільшення кола платників податків.

Експерти Палати Податкових Консультантів зібрали та озвучили актуальні запитання платників податків, з якими вони стикаються на практиці. Фахівці ДПС відповіли на ці, а також інші запитання, які надходили від платників у чаті.

Обговорюючи нагальні запитання на таких заходах та ділячись досвідом можна знайти оптимальні рішення та підходи для їх вирішення.

Пресслужба Державної податкової служби України