ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗАТВЕРДИВ ЗАКОН ПРО ПЕРЕДАЧУ В ОРЕНДУ ДЕРЖАВНИХ СІЛЬГОСПЗЕМЕЛЬ

11 місяців ago admin 0


Президент України Володимир Зеленський поставив свій підпис в Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки».

Про закон йдеться на сайті Верховної Ради.

Очікується, що він має усунути тіньові схеми у використанні державних сільгоспземель. Із набранням чинності Законом, всі землі сільгосппризначення, які перебувають в постійному користуванні Національної академії аграрних наук України, пенітенціарної служби та інших держпідприємств, переоформлять в оренду під 12% від нормативної грошової оцінки замість 1%.

Зазначені землі можуть бути здані в суборенду через аукціони Prozorro.Продажі, операції будуть відкритими публічними, виграватиме той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

У постійному користуванні держпідприємств, установ та організацій перебуває близько 3,2 млн га земель сільгосппризначення (близько 7,5% від загальної площі). Ці земділянки використовуються на праві постійного користування землею, що дозволяє сплачувати за використання належних держпідприємствам земділянок податок не більше 1% від нормативної грошової оцінки сільгоспугідь.

Джерело @

Зерно