Зріжуть зарплати та надбавки: в Україні зміниться дохід державних службовців

8 місяців ago admin 0


В Україні очікуються масштабні зміни у підході до оплати праці державних службовців. У Національному агентстві з питань державної служби заявили про те, що зарплата вказаних осіб стане прогнозованою і зрозумілою.

Голова НАДС Наталія Алюшина повідомила, що чекає на державних службовців з 1 січня 2024 року. Планують скасувати стимулюючі виплати, а щомісячні премії обмежать максимум 30% посадового окладу. На даний момент розмір премій необмежений і залежить від керівника, тому необхідно виправити цей недолік.

Наступного року державна служба матиме змогу конкурувати з приватним сектором та залучити на державну службу управлінців, програмістів та юристів.

“Про збільшення за вислугу років. Її максимальний розмір буде встановлений на рівні 30% посадового окладу, по 2% за кожен рік державної служби. Зараз він дорівнює 50%, але хочу звернути увагу, що розмір посадового окладу зросте. Отже, і надбавка буде розраховуватися на основі підвищеного посадового окладу”, – уточнила Алюшина.

Наталія Алюшина наголосила, що мінімальний розмір посадового окладу наступного року становитиме 7100 грн (зараз – 5178 грн).

Нагадаємо, що у липні в парламенті ухвалили за основу законопроект №8222, який передбачає обмеження стимулюючих виплат. Премія за підсумками щорічної оцінки роботи не може перевищувати розмір посадового окладу.

Джерело @

Today.ua