Робота в Україні: Нацбанк назвав найзатребуваніших фахівців під час війни

11 місяців ago admin 0


НБУ назвав фахівців, які особливо затребувані на ринку праці під час війни. При цьому попит на представників низки професій різко знизився.

За даними Нацбанку, роботу в Україні цілком реально знайти, незважаючи на повномасштабну війну. Наголошено, що гостро необхідні робітники, а також професіонали у сфері продажу та логістики.

В Інфляційному звіті НБУ зазначено, що у державі поступово знижується рівень безробіття, але не так швидко, як того хотілося б.

“Під час війни зріс попит на одні спеціальності і знизився на інші. Дуже часто шукачі роботи пропонують одні навички, а роботодавці потребують інших. У результаті бізнес зазнає чималих труднощів із закриттям вакантних позицій”, – пояснив регулятор.

Виник гострий дефіцит фахівців у галузі охорони здоров’я та освіти. Проблеми з персоналом ускладнила вимушена міграція через війну. Відновленню ринку праці сприяє поступове пожвавлення економіки.

Кому складно знайти роботу в Україні

У Державному центрі зайнятості повідомили, що найбільше безробітних наразі у сферах економіки, юриспруденції, клінінгу, дитячого виховання, а також у поштовому сервісі. Відчутний дефіцит вакансій серед фахівців державної служби та діловодства.

“Конкуренція за працівників зростає і підштовхує бізнес до підвищення заробітної плати. Про це свідчать як податкові дані, так і дані сайтів з працевлаштування. Згідно з опитуваннями, самі підприємства також очікують подальшого підвищення витрат на оплату праці”, – наголосили в НБУ.

Джерело @

Today.ua