Представники ТГ Закарпаття дізнались більше про встановлення місцевих податків та зборів

1 рік ago admin 0


Сьогодні, 13 червня 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області взяли участь в інформаційній сесії, організованій Закарпатським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою» на тему: «Надходження до місцевих бюджетів. Прийняття рішень про встановлення місцевих податків та зборів органами місцевого самоврядування».

У заході взяв участь Степан Кіяк – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, Наталія Жук – начальник управління оподаткування фізичних осіб, Ольга Погоріляк – начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих податків з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб та 57 представників територіальних громад Закарпатської області – голови громад, заступники голів, керівники фінансових органів та інші посадовці органів місцевого самоврядування.

– Цей захід важливий, і надзвичайно приємно, що представники органів місцевого самоврядування активно демонструють зацікавленість темою сьогоднішнього заходу. Усвідомлення того, що якість наповнення бюджетів територіальних громад залежить від ефективно проведеної інвентаризації об’єктів оподаткування і рішень про встановлення місцевих податків та зборів, дає підстави до оптимізму, – зазначив Степан Кіяк.

Наталія Жук та Ольга Погоріляк поінформували учасників інформаційної сесії про прийняття рішень щодо встановлення місцевих податків та зборів органами місцевого самоврядування, встановлення пільг та оприлюднення рішень відповідно до законодавства; надання інформації про прийнятті рішення контролюючим органам.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб окремо наголосила учасникам про необхідність надання щоквартальної інформації про видачу свідоцтв про право на спадщину, за місцем відкриття спадщини.

Під час інформаційної сесії податківці відповіли на запитання, які найбільше цікавили представників територіальних громад.

Щоб бути в курсі актуальних норм податкового законодавства, радимо слідкувати за інформаційними повідомленнями Головного управління ДПС у Закарпатській області на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/tax.zakarpatia/ та сайті https://zak.tax.gov.ua/.

ДПС у Закарпатській області