Скільки Україна мусить повернути: Нацбанк дав прогноз погашення боргів у 2023 році

1 рік ago admin 0

Національний банк України оприлюднив календар планових платежів із зовнішньої заборгованості перед нерезидентами в іноземній валюті станом на 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає РБК-Україна.

За даними Нацбанку, у 2023 році уряд, центральний банк, підприємства і банки повинні виплатити 13,169 млрд доларів, з яких 10,451 млрд доларів — основна сума боргу, 2,718 млрд доларів — відсотки.

У 2023 році Міжнародному валютному фонду Україна повинна повернути 3,030 доларів, з яких 2,535 млрд доларів основа сума, 495 млн доларів — відсотки.

Раніше повідомлялося, країни «Великої сімки» дадуть свою згоду Міжнародному валютному фонду на відкриття Україні до кінця березня фінансування в рамках програми обсягом у понад 15 млрд дол.
Українська влада хоче розпочати нову програму з Міжнародним валютним фондом вже в першому кварталі цього року. Вона буде складатися з двох частин: негайна фінансова підтримка, на яку Україна розраховує під час війни, та програми післявоєнної відбудови.

Сполучені Штати підтримують нову кредитну програму Міжнародного валютного фонду для України на додаток до допомоги США на 10 млрд доларів.

Нагадаємо, країни G7 у 2023 році планують виділити Україні щонайменше 39 млрд доларів бюджетної та економічної підтримки.

Джерело @
https://ua.news/