Актори без масок: Наталія Засухіна

1 рік ago admin 0

Відповіді на анкету заслуженої артистки України

 

Театр Ужгород. Артисти театру Ужгород. Наталія Засухіна

 

Про яку роль мрієте?

– Зважаючи на те, як я потрапила в акторську професію, для мене кожна роль – роль мрії. Бо я взагалі не сподівалася бути акторкою.

Найулюбленіша роль?

– З молодших ролей дуже любила грати Тусю у «Танго для тебе» братів Шерегіїв. З трохи старших ролей страшно любила грати Проню Прокопівну з вистави «Банкрот» («За двома зайцями»).

Кого із персонажів кіно хотіла б зіграти?

– В кіно – нічого не хотіла, і про кіно взагалі не мріяла. Не сприймаю ні свій голос, ні своє обличчя в кадрі. Люблю кіно, але дивитися.

Якби не професія актора, то з чим би пов’язала своє життя?

– Дуже хотіла бути фармацевтом. Я собі аналізувала і думала, що фармацевтика – це, мабуть, як акторство. Має бути щось створено: трохи того, трохи іншого – і вийшла така “мазюкалка”. Створюєш, приклав і якщо глядачу до душі, то добре, а якщо ні – мабуть, рецепт неправильно підібраний.

Яка найбільш курйозна ситуація відбулася у рамках театрального життя?

– Була ситуація на гастролях, коли я лиш прийшла до театру. Грала молоду Софійку у виставі «Друге весілля в Малинівці». Граємо, і я чую свою репліку на вихід. Та розумію, що виходити маю з протилежного боку. Перебігаю на інший бік, вибігаю, чіпляюсь за паркан на сцені – і падаю. Дуже чітко викрикую: «*** вашу мать!». Всі на мене дивляться. Колега обіграла це, та ситуація дуже запам’яталася.