Представники територіальних громад Закарпаття дізнались більше про мінімальне податкове зобов’язання

1 рік ago admin 0


Сьогодні, 22 лютого 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області взяли участь в інформаційній сесії, організованій Закарпатським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою» на тему: «Роль органів місцевого самоврядування в обчисленні місцевих податків та зборів».

У заході взяли участь Марта Волощук, голова ради ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» у Закарпатській області; Наталія Жук, начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Закарпатській області; Ольга Погоріляк, начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих податків з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Закарпатській області; Алла Дацюк, начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Закарпатській області та понад 70 представників територіальних громад Закарпатської області – голови громад, заступники голів, керівники фінансових органів та інші посадовці органів місцевого самоврядування.

Наталія Жук та Ольга Погоріляк поінформували учасників інформаційної сесії про взаємодію органів місцевого самоврядування з податковою службою при обчисленні плати за землю, мінімального податкового зобов’язання, податку на нерухоме майно, туристичного збору та інших місцевих податків та зборів.

Податківці звернули увагу представників територіальних громад на порядок надання, зокрема переліків орендарів, з якими укладено договір оренди, та внесення змін до них, інформацію про нормативно-грошову оцінку, про виділення земельних ділянок в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв).

Також фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області наголосили на особливостях прийняття рішень при встановленні ставок та пільг місцевих податків на наступний бюджетний рік.

Під час інформаційної сесії податківці відповіли на запитання, які найбільше цікавили представників територіальних громад.

Щоб бути в курсі актуальних норм податкового законодавства слідкуйте за інформаційними повідомленнями Головного управління ДПС у Закарпатській області на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/tax.zakarpatia/ та сайті https://zak.tax.gov.ua/.

ДПС у Закарпатській області