Який код за КАТОТТГ та адресу слід зазначати у разі знаходження об’єкту оподаткування за межами населеного пункту?

1 рік ago admin 0


У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, який код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці за місцем розташування об’єкту оподаткування та адреса розташування об’єкту оподаткування мають зазначатися.

Який код за КАТОТТГ та адресу слід зазначати у разі знаходження об’єкту оподаткування за межами населеного пункту або якщо у документах на право володіння/користування (зокрема у документах старого зразка) відсутня інформація про місцезнаходження цього об’єкту (заповнення колонок 10 та 11 розділу І, колонок 11 та 12 розділу ІІ декларації з плати за землю, колонки 3 та 4 розділу І додатку 1 та додатку 2 до декларації з податку на майно).

В деклараціях має зазначатися код за КАТОТТГ, що міститься у таблиці Кодифікатора у колонці «Четвертий рівень» або «Додатковий рівень» для міст з районним поділом. При цьому у колонці «Назва об’єкта» має значиться потрібна назва населеного пункту, а у колонці «Категорія об’єкта» має значиться одна з літер: «М» – міста / «Т» – селища міського типу / «С» – села / «Х» – селища / «В» – райони в містах.

Наприклад, об’єкти оподаткування розташовані на території села Синевирська Поляна, яке входить до складу Синевирської територіальної громади Закарпатської області, код за КАТОТТГ громади UA21120230000041982.

В Кодифікаторі по пошуку у колонці «Третій рівень» по коду UA21120230000041982 знаходимо перелік всіх адміністративно-територіальних одиниць на території Синевирської територіальної громади, і у колонці «Назва об’єкта» знаходимо назву «Синевирська Поляна» та у колонці «Четвертий рівень» визначаємо код села Синевирська Поляна, а саме UA21120230060048349.

У разі знаходження об’єкту оподаткування за межами населеного пункту у деклараціях у вказаних колонках зазначається:

якщо об’єкт оподаткування розташований за межами конкретного населеного пункту, то зазначається код за КАТОТТГ цього населеного пункту, а адреса зазначається умовно, наприклад «за межами села Синевирська Поляна»;

якщо неможливо визначитися, за межами якого саме населеного пункту знаходиться об’єкт оподаткування, то у деклараціях зазначається код територіальної громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. У такому разі він має співпадати з кодом територіальної громади, що зазначений у ряд. 7 декларації з плати за землю, заголовній частині додатку 1 та додатку 2 до декларації з податку на майно. Адреса розташування у такому разі також зазначається умовно, наприклад «територія Синевирської територіальної громади».

Якщо у документах на право володіння/користування (зокрема у документах старого зразка) відсутня інформація про місцезнаходження об’єкту оподаткування, то у деклараціях зазначається фактичне місце розташування об’єкту оподаткування.

ДПС у Закарпатській області